moskusdundyne

HOME Produkter Dynevlger Gode rd Etik Dun & Fjer Nyheder Find butik Kontakt

Vask af dunprodukter

Forny din dundyne og -pude

Vi tilbringer 1/3 af vores liv i sengen, uden at vi tænker ret meget over dynen og pudens vedligeholdelse og vask. Hver nat afgiver man mere end ½ liter væske, noget via udåndingsluften, men det meste i form af sved.

En del af sveden optages i dynen og hovedpuden, hvilket bevirker at dunene og fjerene efterhånden klumper sig sammen. Dynen føles tungere og isoleringsevnen forringes.

 

Intet produkt tåler vand bedre end dun og fjer fra gæs og ænder – disse dyr er jo næsten mere i vand end på land! Desuden er dyne- og pudevåret lavet af 100% bomuld og tåler ligeledes vask.

 

Dundynen vaskes i en 7 kg vaskemaskine ved 60°C. Skal centrifugeres godt og tørretumbles sammen med en sko eller et par tennisbolde ved 80-90°C i ofte op til 3-4 timer. Tag dynen ud af tørretumbleren og ryst den under tørreprocessen. Det er meget vigtigt at dunene er helt tørre, da de ellers kan begynde at mugne.

Puder kan vaskes i en almindelig 5 kg vaskemaskine.

Husk altid at bruge et velegnet vaskemiddel, f.eks. Ringsted Dun vaskemiddel som er lavet til dunvask. Vaskemiddelet må ikke indeholde enzymer. Følg altid vaskeanvisningen på dit dunprodukt og doseringsvejledning af vaskemidlet.

 

Produkter med vår af silke og med edderdun i, må ikke vaskes. Disse kan dog renses af professionelt renseri.  

 

 Ringsted Dun | Kongsbjerg 15 | DK-6640 Lunderskov | Tlf. +45 76840300 | E-mail: info@ringsted-dun.dk